Dünyaca ünlü profesörlerden Türkçe eğitimler: Coursera İş Birliği

Dünyaca ünlü profesörlerden Türkçe eğitimler: Coursera İş Birliği

Turkcell Akademi, dünyanın en iyi üniversite ve profesörleri tarafından hazırlanan online eğitimlerin yer aldığı eğitim platformu Coursera ile değerli bir iş birliği başlattı.

·         İngilizce bilmeyenlerin de bilgiye kolaylıkla ulaşabilmesini hedefleyen iş birliği kapsamında, uluslararası kaynakların hazırladığı eğitim programları Türkçeleştiriliyor ve ücretsiz olarak erişiminize sunuluyor.

·         Bu kapsamda ilk eğitimler 2 Haziran’da, Michigan Üniversitesi’nin Model Düşünme ve Koç Üniversitesi’nin Çok Değişkenli Fonksiyonlarda Türev ve Entegral eğitim programlarıyla başladı. Türkçe ve altyazılı Coursera eğitimleri hızla yayılmaya devam ediyor. Programları başarıyla tamamlayanlar, eğitimleri sağlayan üniversitelerin sertifikalarını almaya hak kazanıyor.

·         Turkcell Akademi, Türkiye’de öğrenciler, profesyoneller ve kendini eğitmeye açık herkes için dünyanın en yetkin üniversitelerinin eğitim içeriğine rahatlıkla ulaşmayı mümkün hale getiriyor.

Turkcell Akademi, sahip olduğu bilgi birikimini ve dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarının içeriklerini dijital ortamda milyonların erişimine açtı. 600'ün üzerinde dersle 190 ülkede öğrencilerle buluşan online eğitim platformu Coursera ile iş birliğine gidildi. 

Bu iş birliğinin sonucu olarak, www.turkcellakademi.com adresine giren herkes, ilk aşamada Model Düşünme ve Çok Değişkenli Fonksiyonlarda Türev ve Entegral eğitimlerine Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak erişebiliyor.  Türkçeştirilmesi hedeflenen eğitimler arasında psikolojiden oyun teorisine, mobil uygulama geliştirmeden modern müziğe uzanan geniş bir yelpaze mevcut. Yakın dönemde, Turkcell Akademi’de açılması planlanan yeni eğitimler arasında, UPENN Üniversitesi’nden “Oyunlaştırma” ve Rice Üniversitesi’nden “Python’da İnteraktif Programlamaya Giriş” gibi başlıklar bulunuyor. İngilizce bilmeyenlerin de dünyanın en seçkin üniversitelerinden en değerli eğitmenlerin sunduğu farklı disiplinlerdeki eğitim içeriklerine ulaşmasını sağlayan iş birliği; üniversite ve bölüm seçiminde kararsız öğrenciler, uzmanlık alanını farklılaştırmak isteyen profesyoneller, herhangi bir alanda yetkinlik edinmek ya da yetkinliğini geliştirmek isteyen herkes için önemli fırsatlar sunuyor.

Sürekli Zenginleşen İçerik
Turkcell Akademi Direktörü Banu İşçi Sezen, “Turkcell Akademi’yi dijitalleştirme kararımızın ardından bu platformu sadece kendi bilgi birikimimizle sınırlamadan, dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla iş birliği yaparak,  - sürekli zenginleştirmek üzere yola çıktık. Turkcell Akademi ile Türkiye’nin eğitim gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çıktığımız bu yolda, dünyayı eğitmeye gönül vermiş global bir partneri daha aramıza katmış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Dünyanın en kaliteli üniversiteleriyle 190 ülkeden yaklaşık 7 milyon öğrenciyi eğiten Coursera ile olan iş birliğimiz sayesinde dünyanın bilgisi artık Türkçe! Hedefimiz tüm dünyaya açık olan bilgiyi Türkçeleştirerek Türkiye’mize değer katmak. Kendini geliştirmek isteyen, farklı alanlardaki birçok eğitime ulaşmak isteyen gençlerimiz, profesyonellerimiz; dünyanın saygın eğitim kurumları ve en iyi profesörleri tarafından eğitilme fırsatına ulaşabilecek ve eğitimin sonunda da dünyanın en saygın üniversitelerinden sertifikalarını alarak kariyerlerinde fark yaratabilecekler. Bu eğitimler, Turkcell’in üstün network altyapısı sayesinde 7 gün 24 saat, her yerden ulaşılabilir, ücretsiz ve herkese açık. Bu güzel iş birliğinden doğan ilk eğitim olan “Model Düşünme”ye Michigan Üniversitesi profesörü Scott E. Page’in anlatımı ile Türkçe alt yazılı olarak hemen katılabilir ve öğrenmeye başlayabilirsiniz.”  Coursera ile iş birliğinin yanı sıra  dünyanın önde gelen  dil öğrenme portalıyla iş birliğimiz sayesinde, tüm Turkcell’lilere İngilizceyi güvenilir bir kaynaktan ve çok etkili bir öğrenme metoduyla sunmaya devam ediyoruz. Kısa süre önce üniversiteye hazırlanan gençlerin ihtiyaçlarını dinleyerek hazırladığımız ücretsiz YGS, LYS deneme sınavı ve soru bankasını platforma dahil ettik. Gençler, Turkcell Akademi’nin sunduğu platform üzerinden diledikleri gibi sınava hazırlanma imkanına sahip olabilecekler” dedi.

Coursera Kurucusu ve Başkanı Daphne Koller, ise, “Mobil teknoloji artık küresel ölçekte 6 milyar kişinin günlük hayatının bir parçası. Yeni kitlelerin bilgiye erişimini sağlayarak hayatları ve toplumları değiştirmenin en ideal kanallarından biri haline geliyor. Bizim eğitime dayalı gelecek vizyonumuzu paylaşan ve milyonlarca Türk kullanıcıya erişmemizi sağlayacak olan Turkcell gibi bir şirketle çalışmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Umarız bu ortaklık ve Koç Üniversitesi gibi kurumlarla içeriği yerelleştirme çabamız, dünyanın diğer bölgelerinde bilgiyi nasıl geniş kitlelerle ulaştırabileceğimiz konusunda bir model olur” dedi.

Stanford’lu Profesörlerden Kaliteli Eğitimi Dünyaya Yaymayı Hedefleyen Platform
Stanford Üniversitesi’nden iki profesör tarafından kurulan Coursera, tüm dünyaya üst düzeyde eğitim götürme misyonuyla hareket eden bir eğitim platformu. Dünyanın önde gelen üniversiteleri ve eğitimcilerinin online eğitim içeriklerini ücretsiz olarak paylaşıma sunan Coursera, video derslerin yanı sıra interaktif içerikleri ve küresel öğrenciler ağı ile diğer online eğitim organlarından ayrılıyor. Dünyada 190 ülkeden 7,4 milyon öğrenciye 600’ün üzerinde başlıkta ders seçeneği sunan Coursera’nın halihazırda Türkiye’de 46 bin kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Türkiye’de en popüler ders başlıkları arasında “Sosyal Psikoloji”, “Oyun Teorisi”, “Oyunlaştırma”, “Android İçin Mobil Uygulama Geliştirme Programları”, “İrrasyonel Davranışlara Giriş”, “Mühendisliğe Başlangıç”, “Yaratıcılık, İnovasyon Ve Değişim”, “Yaratıcı, Ciddi Ve Eğlenceli Android Uygulamaları Teknikleri”, “Psikolojiye Giriş” Ve “Programcılık Eğitimi: Temel Prensipler” yer alıyor. 

Turkcell’lilere Özel İçerikler
Turkcell Akademi’de tüm eğitimler 35 milyon Turkcell’liye açık ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine üye girişi yapmak için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazıp göndermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli oluyor.

Sayfayı kaydırın