Hepimiz Acayibiz

52:53 ...

Girişimci kimliğiyle öne çıkan ünlü yazar Seth Godin’in yorumları ve anlatımıyla iletişim devrimi ve pazarlama dünyasında öne çıkacak olan kavramlar…

Hepimiz Acayibiz

En çok satanlar listesine giren kitapları ve çığır açan fikirleriyle pazarlama denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Seth Godin, girişimci kimliğiyle dikkat çekiyor. Bu eğitimde, Godin bize dünyadaki herkesin yüzleşmekte olduğu iletişim devrimini ve yeni dönemde pazarlama dünyasında öne çıkacak olan kavramları anlatıyor.

Seth Godin

New York Mount Vernon’da doğan Seth Godin, 1982 yılında Tufts Üniversitesi'nden bilgisayar ve felsefe alanında mezun oldu; Stanford Üniversitesi’nde iş idaresi ve yönetimi üzerine MBA derecesini tamamladı. İnovatif kimliğiyle öne çıkan Godin’in yazar ve blogger’lığa soyunmadan önce kurduğu Yoyodyne isimli internet sitesi1998 yılında Yahoo! tarafından satın alındı. Yoyodyne, Godin’in “İzinli Pazarlama” adını verdiği etik doğrudan online mesajların kullanımının öncüsüdür. Godin, bir yıl boyunca Yahoo!’da doğrudan Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Sanayi sonrası devrimi, fikirlerin yayılma şekli, pazarlama, liderlik ve her şeyin değişimi konularında yazan Godin, konuşmacı olarak da kendine iş dünyasında önemli bir yer edindi. Godin’in yazdığı kitaplar, 35’den fazla dile çevrilip en çok satanlar listelerinde yer almıştır. Lincphin, Tribes, The Dip ve Purple Cow başlıklı kitaplar Godin’in öne çıkan eserleridir. Godin ayrıca quiddo.com isimli Amerika’nın en hızlı büyüyen ve yoğun trafiğe sahip sitesinin de kurucusudur ve blog’u dünyadaki en ünlü bloglardan bir tanesidir. 2013 yılında Direct Marketing Hall of Fame tarafından seçilen üç isimden biri olan Seth Godin, bir kez daha yayıncılık dünyasının ezberini bozarak, Kickstarter tekniği ile dört kitaptan oluşan bir seri başlattı. Kampanya üç saat içinde amacına ulaşarak bu yolla yapılan gelmiş geçmiş en iyi kitap projesi olma unvanına ulaştı. Godin’in en son kitabı, The Icarus Deception, endüstriyel propaganda ile beynimizin yıkandığını iddia ediyor ve bizi uymaya çalışmak yerine farklı olmaya teşvik ediyor.

Sayfayı kaydırın