Liderlerden - Faruk Eczacıbaşı: Liderlerin Hikayeleri

06:01 ...

Kariyer yolcuğunuzun başındasınız… Başarının sırlarını mı merak ediyorsunuz? Tecrübeli liderlerin deneyimlerine ve samimi tavsiyelerine kulak verin.

Liderlerin Hikayeleri

İş hayatına atılan gençler, kariyer yolculuğunda fark yaratmanın inceliklerini merak edenler, iş hayatına yıllarını vermiş, tecrübeli CEO’lardan samimi tavsiyeler, ipuçları ve deneyim paylaşımlarıyla yön bulacaklar. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı anlatıyor…

Faruk Eczacıbaşı

İstanbul’da 1954 yılında doğan Faruk Eczacıbaşı, İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans yaptı. 1980’de Eczacıbaşı Topluluğu’nda çalışma hayatına atıldı. ABD’de bir süre deneyim kazandıktan sonra Eczacıbaşı Topluluğu’nda çeşitli düzeylerde görev aldı.

 

Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu’nun, “Eczacıbaşı Bilgi İletim” şirketinin yöneticiliğini üstlendi ve Topluluğun “e-dönüşümü” sürecini yönetti. Başkanlığını üstlendiği, Türkiye’nin bir bilgi toplumuna dönüşmesi hedefiyle 1995’te kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) aracılığıyla, çeşitli araştırma raporlarının hazırlanmasında ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesinde çalıştı.

 

Faruk Eczacıbaşı, bu çerçevedeki çeşitli faaliyetleri arasında, e-Dönüşüm Türkiye Eylem Planı çerçevesinde oluşturulan e-Dönüşüm İcra Kurulu’nda çalıştı. TÜSİAD’la birlikte, özel sektörün kamuya verdiği tek ödül olan e-Türkiye Ödüllerinin kurulması ve sürdürülmesinde etkin rol oynadı. Avrupa Birliği Müktesebatı’nın Üstlenilmesine İlişkin Türkiye Ulusal Programı’nın uygulanması çalışmalarına katıldı. Türkiye’de e-ticaret ve e-devlet uygulamalarının güvenli hale gelmesini sağlayacak yasal ve teknik koşulları sağlayan ilk şirketin kurulmasına öncülük etti. İnternet denetimine karşı, AB ölçütlerinin benimsenmesi yönünde kamuoyuna liderlik yaptı. Halen TBV Başkanlığı görevini devam ettiren Eczacıbaşı, Türkiye’nin teknoloji haritasının çıkarılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Faruk Eczacıbaşı ayrıca, 1999 yılından bu yana Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürütüyor.

Sayfayı kaydırın