Liderlerden - Bülent Eczacıbaşı: Liderlik İpuçları

01:58 ...

Ufkunuzu genişletmek, vizyon kazanmak ve başarının sırlarını öğrenmek için iş dünyasının tecrübeli liderlerinden liderlik ipuçlarına kulak verin.

Liderlik İpuçları

Ufkunuzu genişletmek, vizyon kazanmak ve iş hayatına girdiğinizde önünüze çıkan fırsatları değerlendirip, sorunlara nasıl yaklaşmanız gerektiğini daha rahat gözlemlemek için tecrübeli liderlerin deneyimlerine ve samimi tavsiyelerine kulak verin. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı  liderlik ipuçlarını paylaşıyor.

Bülent Eczacıbaşı

İstanbul’da, 1949 yılında doğan Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi’nde sürdürdü ve ABD’de Massachusetts Institute of Technology’den kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı. Çalışma yaşamına 1974 yılında Eczacıbaşı Holding’de başlayan Bülent Eczacıbaşı, Topluluğun çeşitli kuruluşlarında yönetim görevlerinde bulundu. 1991-1993 yıllarında TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2001 yıllarında TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı, 1993-1997 yıllarında ise TESEV (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2000-2008 yıllarında İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

 

Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD’ın Onursal Başkanı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın Onursal Başkanı, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT- European Round Table of Industrialists) üyesidir. Eczacıbaşı ayrıca, TESEV Yüksek Danışma Kurulu’nda ve Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’nda yer almaktadır.

Sayfayı kaydırın