Liderlerden - Akın Öngör: Liderlerin Hikayeleri

04:33 ...

Kariyer yolcuğunuzun başındasınız… Başarının sırlarını mı merak ediyorsunuz? Tecrübeli liderlerin deneyimlerine ve samimi tavsiyelerine kulak verin.

Liderlerin Hikayeleri

İş hayatına atılan gençler, kariyer yolculuğunda fark yaratmanın inceliklerini merak edenler, iş hayatına yıllarını vermiş, tecrübeli CEO’lardan samimi tavsiye, ipucu ve deneyim paylaşımlarıyla yön bulacaklar. Garanti Bankası eski CEO’su ve Selendi Şaraplarının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör anlatıyor…

Akın Öngör

Selendi Şaraplarının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör 1945 yılında doğdu, orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı ve  Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesinden 1967 yılında mezun oldu. 13 yıl farklı sanayi firmalarında pazarlama yöneticisi olarak çalıştıktan sonra, bankacılık sektörüne 1981 yılında Pamukbank’ta üst düzey yönetici olarak katıldı. 1987 yılında adım attığı Garanti Bankası'nda, 1991- 2000 yılları arasında Genel Müdür ve CEO olarak görevini sürdürdü.

 

Türk Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapan Akın Öngör, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü döneminde liderlik ettiği müthiş başarı öyküsünü kaleme aldığı “Benden Sonra Devam” ve Pasifik Okyanusu anılarını anlattığı “İa Orana” isimli kitapların yazarıdır.

Sayfayı kaydırın