Liderlerden - Agah Uğur: Liderlerin Hikayeleri

05:11 ...

Kariyer yolcuğunuzun başındasınız… Başarının sırlarını mı merak ediyorsunuz? Tecrübeli liderlerin deneyimlerine ve samimi tavsiyelerine kulak verin.

Liderlerin Hikayeleri

İş hayatına atılan gençler, kariyer yolculuğunda fark yaratmanın inceliklerini merak edenler, iş hayatına yıllarını vermiş, tecrübeli CEO’lardan samimi tavsiyeler, ipuçları ve deneyim paylaşımlarıyla yön bulacaklar. Borusan Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Agah Uğur anlatıyor. 

Agah Uğur

Agah Uğur, 1957 yılında İstanbul'da doğdu.İngiliz Erkek Lisesi (High School) ve İngiltere‟de Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldu. Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Touche Ross'un (şimdiki adıyla DRT) Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde beş yıl çalıştı. İngiltere'de “Institute of Chartered Accountants” sınavlarını geçerek Chartered Accountant ünvanını aldı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek Arthur Andersen'de iki yıl görev yaptı.1987-1989 yılları arasında 18 ay Emlak Bankası Mali İşler Grup Müdürü olarak çalıştı. 1989 Mayıs ayından beri Borusan Holding'de görev yapmaktadır. 

Öncelikle Grup finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu, daha sonra mali planlama, insan kaynakları ve idari koordinasyon konularından da sorumlu oldu. 1995 yılında Borusan Holding Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Halen Borusan Grubu‟nun CEO'sudur. 

Evli ve iki kız çocuk babasıdır. Tusiad Sanayi İşleri Çalışma Grubu Başkanı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (DHKV) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Üyesi, DEIK Türk Alman İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Harvard University KSG Dekanlık Konseyi ve Bilgi Üniversitesi Danışma Konseyi Üyesi ve Tüsiad-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu İcra Kurulu Üyesidir. TÜSİAD, KalDer, Türkiye Özel Sektör Gönüllüler Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve GYİAD'ın eski yönetim kurulu üyesidir.

Sayfayı kaydırın