Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın

Devam tuşuna basarak eğitimin yer aldığı edX sitesine bağlanın. Açılan sayfada derse kayıt olarak programa başlayabilirsiniz...

Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın

Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın

Bill Aulet

Bill Aulet MIT bünyesindeki MIT Martin Trust Center’ın direktörü ve MIT Sloan School of Management’da (Sloan İşletme Fakültesi) kıdemli eğitmen.

Bill, işletmede 25 yıllık başarı geçmişine sahip ve farklı girişimlerde bulunmuş biri. Aynı zamanda şirketleri için 100 milyon dolardan fazla bir miktar toplamış ve bu şirketlerdeki pazar değerinde milyonlarca dolarlık bir oluşum sağlamıştır. Bill, ayrıca iki tane MIT uzantısı şirketin de (Cambridge Decision Dynamics ve SensAble Technologies) genel müdürlüğünü yapıyor.

Bill, MIT’de Yeni Girişimler, Enerji Girişimleri ve Gelişmiş Girişimcilik Teknikleri Uygulaması derslerini veriyor. Bunun yanında MIT’deki beş fakültenin tamamında, okul içinde ve dışında öğrenci girişimcilik eğitimini destekleyen Martin Trust Center’ı da yönetiyor.

Kendisi, MIT’deki birçok yenilikçi programın uygulamasını ortaya çıkarmış, tasarlamış ve yönetmiştir. Bunların içinde yeni dersler (Bağlı Veri Girişimi, Girişimcilikte Ürün Pazarlama ve Geliştirme, Enerji Girişimleri, Gelişmiş Girişimcilik Teknikleri Uygulamaları), öğrenci girişimleri (MIT Clean Energy Prize – MIT Temiz Enerji Ödülü, MIT Enterpreneurship Review – MIT Girişimcilik Değerlendirmesi), hızlandırıcılar (Global Founders’ Skills Accelerator – Küresel Kurucu Yetenekleri Hızlandırıcısı, Beehive Cooperative – Beehive Kooperatifi) ve fikir liderliği girişimleri (Regional Enterpreneurship Acceleration Program – Bölgesel Girişimcilik Hızlandırma Programı) yer alıyor.
 
Bill aynı zamanda Disciplined Entrepreneurship: 24 Steps to a Successful Startup (Disiplinli Girişimcilik: Başarılı Bir Yeni Şirket İçin Gerekli 24 Adım) kitabının yazarıdır ve girişimcilik ile yenilikçilik konusunda uluslararası medyada da sıkça görülen ve yazan biridir. Bunun yanında kendisine birçok ödül verilmiştir. En son 2013 yılının Nisan ayında MIT’de Adolf F. Monosson Prize for Entreprenurial Mentoring (Girişimcilik Kılavuzluğu) ödülünü aldı.
 
Bill, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi mühendislik bölümünde; yüksek lisans eğitimini ise MIT Sloan School of Management’da tamamladı.

Sayfayı kaydırın