Kullanıcıdan Doğan Yenilikçilik

Kullanıcıdan Doğan Yenilikçilik

Devam tuşuna basarak eğitimin yer aldığı edX sitesine bağlanın. Açılan sayfada derse kayıt olarak programa başlayabilirsiniz.

Kullanıcıdan Doğan Yenilikçilik

Size bir sır vermek istiyoruz: Yenilik sadece doktora öğrencileriyle dolu araştırma laboratuvarlarından çıkmıyor. Çoğunlukla yeniliği kendileri için önemli bir sorunu çözmek isteyen sıradan insanlar yaratıyor. Bunu siz de yapabilirsiniz.
Önce neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Sonra başkalarının da bunu isteyip istemediğini öğrenin. Eğer istiyorlarsa, önce kendiniz için geliştirdiğiniz bu yeni ürün veya hizmeti diğerlerine sunmak için kâr amaçlı veya kâr amaçlı olmayan bir girişim oluşturabilirsiniz.
Sonsuz sayıda kullanıcı yeniliği örneği var. Bir sörfçü, sörf yaparken selfie çekebilmek için GoPro'yu yarattı. Bir öğrenci flaş belleğini unuttuktan sonra Dropbox'ı buldu. İki parasız girişimci kirayı ödeyebilmek için salonlarını kiraya verince Airbnb ortaya çıktı. Girişimlerinin nasıl başarılı olduğunu bizimle paylaşacaklar.
Kullanıcı yeniliğini ortaya çıkaran profesör Eric von Hippel'ın verdiği bu derste hangi sorunları çözmeyi seçebileceğinizi ve yeniliklerinizi başkalarıyla nasıl paylaşabileceğinizi öğreneceksiniz..
Siz de yenilik yaratabilirsiniz!
 
Ders Kodu: uINOV8x
Ders Adı: Kullanıcıdan Doğan Yenilikçilik
Ders Uzunluğu: 6 hafta
Tahmini Gereken Çalışma Süresi: Haftada 2 saat

Onaylı Sertifika Edinin
Tamamladığınız dersi iş başvurularınızda, kariyer gelişiminizde ya da okul başvurularınızda kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Öyleyse başarınızı belgelemek için Onaylı Başarı Sertifikası üzerinde çalışabilirsiniz. Onaylı sertifika için 100 Amerikan Doları ödenmesi gerekiyor.
 

Eric Von Hippel

1941 doğumlu olan Eric Von Hippel, “User Innovation” tanımını Dünyaya kazandıran ünlü ekonomisttir. 
MIT(Massachusettes Institude of Technology) profesörü olarak görev alan Eric Von Hippel’ın Research Policy, Organization Science, Journal of the Knowledge Economy gibi önemli yayınları girişimcilik ekosistemine rehber olmuştur.
 

Sayfayı kaydırın