İşitme Engelli Çocuk Yetiştirmek: Günlük Yaşam Becerileri Kazanma Sürecinde, Çocuğunuza Destek Olurken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İşitme engelli çocuğunuzun günlük hayatta bağımlı olmamasını sağlamak için öz bakım becerilerini, bilişsel ve sözel gelişimini nasıl desteklersiniz?

Günlük Yaşam Becerileri Kazanma Sürecinde, Çocuğunuza Destek Olurken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bu eğitimde işitme engelli çocukları olan ebeveynler; çocukların öz bakım becerileri, bilişsel ve sözel gelişimleri konularında bilinçlendiriliyorlar. Eğitimde işitme engeli olan çocuklara, bu konularda işitme engeli olmayan çocuklara verilen eğitimle aynı eğitimi vermenin önemi vurgulanıyor.

Nilgün Atıcı Çetindağ

Pan İşitme Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Uzman İşitme Engelliler Öğretmeni olarak görev yapan Nilgün Atıcı Çetindağ, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümünden 2006 yılında  mezun oldu. İşitme engelli bireylere Doğal Sözel İşitsel Yöntem ile dinleme, ayırt etme, konuşma eğitimleri veren Çetindağ, aynı zamanda öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamak hedefiyle okul hayatlarına da destek oluyor. Çetindağ, engelli bireylerin eğitim hizmetleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla forum ve seminerlerde konuşmacı olarak görev alıyor.

Pan İşitme Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Sayfayı kaydırın